A Proof egy színhelyes nyomat, ami lehetővé teszi a színek ellenőrzését, még az előtt, hogy nyomdába kerülne a file gyártásra. Cégünknél Epsone Stylus PRO 4800-as gépen készült színhelyes proof rendelésére van lehetősége. A készüléket folyamatosan kalibráljuk a minőség érdekében.

Mikor van szükség Proofra?

  • Ha nagyon fontosak a színek pl. egy ismert márkáról van szó ami speciális színeket tartalmaz. Ezek a színek az adott termék védjegyei, nagyon fontos, hogy minden egyes nyomtatott anyagon ugyan úgy nézzenek ki.
  • A proof lehetőséget biztosít, hogy még a gyártás előtt kiderüljön, ha valami nem megfelelően lett előkészítve a grafikában. Nagyon nagy anyagi veszteségtől kíméli meg magát aki proofon végez egy ellenőrzést, mert ha már a nyomdában derül ki, vagy a kész nyomaton a probléma, akkor az már sokba fog kerülni.
  • A proofon nem csak a színt, a szöveges tartalmakat is lehet ellenőrizni.
  • Egy proofhoz akár a monitor színét is be lehet állítani.
  • A nyomdáknak is kell a proof, hogy be tudják állítani a megfelelő színt.

Milyen formátumban adjam le a proofolásra szánt filet?

Fontos a megfelelő színtér, Európai szín beállítás CMYK szín. RGB szín NEM megfelelő. A legjobb ha olyan file kerül proofolásra mint ami majd a nyomdába is. A file ne tartalmazzon színprofilt. File formátumok: jpg, tif, Pdf.

Pantone színeket tartalmaz a grafika, azt is tudja a proof? Igen. A proof 99%-os pontossággal nyomtatja a Pantone színeket.

Mennyi idő alatt készül el a proof?

Általában megfelelő anyag leadás után max. 3 – 4 óra múlva átvehető a kész proof, természetesen mennyiségtől függően és attól függően, hogy mennyi megrendelésünk van.

Mekkora méretben kérhetem a proofot?

Tekercses papírra készül a színhelyes proof, 41 cm széles a tekercs hasznos felülete, a nyomat hossza pedig bár mennyi lehet. A proof árát cm alapon számoljuk.

kapcsolat